Confidenţialitate

Începe refacerea traseelor turistice din Masivul Făgăraș. Peste 165 de stâlpi metalici și plăcuțe de orientare, transportate cu elicopterul

Peste 165 de stâlpi metalici și plăcuțe de orientare au fost transportate cu elicopterul la peste 2.000 de metri altitudine, în Masivul Făgăraș. Mai departe, materialele vor fi folosite pentru refacerea marcajelor turistice pe anumite trasee. 

Elicopterul a efectuat în total nouă zboruri.

A descărcat cei peste 165 de stâlpi, și materialele de semnalizare și fixare în șapte zone importante ale Masivului Făgăraș.

Este vorba despre Portița Avrigului, Șaua Scării, Șaua Cleopatra, Șaua Lăițel, Șaua Caprei, Cabana Podragu și Vârful Mircii.

Este o premieră ca materialele necesare refecerii traseelor turistice, aflate la peste 2.000 de metri altitunide, să fie cărate cu elicopterul, spun reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, instituție implicată în proiect alături de Salvamont Sibiu și Asociația În Slujba Muntelui.

„După lansarea site-ului și aplicației „Anii Drumeției”, care înglobează 54 de trasee din Munții Făgăraș și Cindrel, Consiliul Judetean Sibiu continuă efortul de creștere a siguranței turiștilor iubitori ai drumețiilor, aflați în căutarea celor mai frumoase peisaje montane ale județului Sibiu.

Prin intermediul Programului „Anii Drumeției”, finanțat de Consiliul Județean Sibiu și derulat de Asociația Județeană de Turism Sibiu, duminică, 14 august ac, au fost transportați 165 de stâlpi metalici, plăcuțele de orientare și materialele necesare fixării acestora”, se arată pe pagina de Facebook a instituției.

Citește și: Furtunile au afectat mai multe zone din țară. Unele regiuni, sub cod roșu de ploi torențiale. Au fost trimise mesaje RO-ALERT

Foto: Facebook / Consiliul Judetean Sibiu