Confidenţialitate

Începe primul week-end cu restricțiile privind limitarea răspândirii SARS COV 2. Magazinele se închid la 18.00 | AUDIO

De azi până duminică magazinele mici de cartier, hypermarketuri și mall-urile se închid la ora 18, în localitățile în care sunt mai mult de 4 cazuri la mia de locuitori.

Măsura rămâne în vigoare până când se reduce gradul de răspândire, spune secretarul de stat Raed Arafat:

”Acolo unde incidența va fi peste 4 la mie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, circulația să fie permisă doar până la orele 20. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul week-endului se face atunci când incidența scade sub 3,5. Operatorii economici care au activitate de fitness vor avea activitatea suspendată acolo unde incidența depășește 4 la mie”.

Secretarul de stat spune că măsurile vor fi aplicate imediat ce într-o localitate crește incidența, fără să mai fie nevoie de întrunirea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență.

În București, rata de infectare a depășit 7 cazuri la mia de locuitori, așa că de azi vor fi închise magazinele de la ora 18.

Multe voci din cadrul Ministerului Sănătății au criticat măsura subliniind că va duce la aglomerarea spatiilor comerciale la ora 18 și nu va limita raspândirea virusului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexa Stănescu