Incepe FESTIVALUL INTERNATIONAL DE TEATRU DE LA SIBIU

Tema ediţiei din acest an este ‘Unicitate în diversitate’. Vor participa trupe de teatru din 70 de ţări – în total, 2.500 de artiști.

Primele trei zile de Festival aduc la Sibiu pe unii dintre cei mai importanți și apreciați regizori internaționali printre care Lev Dodin, Wajdi Mouawad, Bastian Kraft, Silviu Purcărete, Gianina Cărbunariu, K. Kiyama, Denis Podalydès și Oliver Frljić. Seria spectacolelor de dans din acest final de săptămână aduce pe scena de la Sibiu o serie de coregrafi și dansatori ce își propun să creeze inovație îmbinând cele mai diverse forme de expresie scenică. Printre aceștia se numără Sébastien Ramirez & Honji Wang, Cesc Gelabert, Ohad Naharin, Jo Strømgren, Angélica Liddell, Moe Yamamoto.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este considerat al treilea ca mărime şi importanţă din lume după evenimentele de profil de la Avignon şi Edinburgh. Spectacole vor avea loc în toate sălile din Sibiu care permit acest lucru, dar au fost alese și spații neconvenționale. Ca de obicei, reprezentații vor avea loc în Piața Mare, Piața Mică, în biserici, în Parcul Sub Arini și în cafenele.