Începe Festivalul Internațional de Film de la Berlin, ediţia 2016

 La Berlin, astăzi începe Festivalul Internațional de Film, un maraton cinematografic de 10 zile.

În capitala germană, vor fi proiectate cele mai recente producţii semnate de regizori din întreaga lume. Dintre cele 18 pelicule care participă în competiţia principală pentru ”Ursul de Aur”, 15 sunt premiere mondiale.

România este prezentă în festival cu lungmetrajul „Ilegitim”.

Ediția de anul acesta a festivalului începe cu proiecția noului film al fraților Joel și Ethan Coen. Avându-l în distribuție pe George Clooney, lungmetrajul ”Hail, Ceaser” este prezentat în afara concursului.

În ceea ce privește competiția, 18 filme se luptă pentru marele premiu. Țara gazdă intră în concurs cu ”24 Weeks” și ”Alone in Berlin”. Franța este prezentă cu filmele ”L’avenir” și ”Quand on a 17 ans”, în vreme ce Portugalia se luptă pentru trofeu cu lungmetrajul ”Letters from War”. Statele Unite concurează cu ”Genius”, cu Colin Firth, Jude Law și Nicole Kidman în distribuție, alături de ”Midnight Special” și de documentarul ”Zero Days”. Regizorul bosniac Danis Tanovic a intrat în concurs cu filmul ”Death in Sarajevo”, la trei ani după ce a câștigat Marele premiu al juriului.

Pe de altă parte, filmul „Ilegitim”, al românului Adrian Sitaru, a fost selectat în secțiunea „Forum” a Festivalului. Pelicula spune povestea de dragoste dintre o tânără și fratele ei.

Anul acesta, juriul internațional este prezidat de actrița Meryl Streep. Festivalul de Film de la Berlin se încheie pe 21 februarie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS