Începe Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România

Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România a ajuns la ediţia a 11-a și are loc în perioada 16-25 martie, la Bucureşti.

Potrivit site-ului evenimentului, oneworld.ro, în cele zece zile de festival peste 70 de documentare vor fi prezentate într-un total de 180 de proiecţii în opt cinematografe şi locaţii partenere – CinemaPRO, Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului, ARCUB, Rezidenţa BRD Scena 9 şi la Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

La festival participă peste 100 de invitaţi din ţară şi din străinătate, care vor fi prezenţi la discuţii cu publicul şi la evenimentele conexe.

Hub-ul central al festivalului va fi organizat la ARCUB Gabroveni, unde vor avea loc mai multe evenimente speciale, în completarea proiecţiilor din Sala Mare.

Cele 91 de filme ale celei de-a 11-a ediţii sunt împărţite în 16 secţiuni tematice, care vor beneficia atât de proiecţii, urmate de dezbateri, cât şi de evenimente conexe bazate pe formate diferite.

Potrivit organizatorilor, Dezbaterile din cadrul Festivalului cor fi anul acesta cu referire la adaptarea educaţiei la rigorile secolului al XXI-lea, asaltul politic asupra justiţiei, revirimentul rasismului, supremaţiei albe şi iliberalismului în întreaga lume, reformularea politicilor care privesc persoanele LGBTQ sau tratamentul acordat refugiaţilor de statele europene.

Programul complet al festivalului poate fi văzut pe oneworld.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS