Confidenţialitate

Începe demolarea stadionului Ghencea

Ultima partidă pe Stadionul Ghencea are loc, simbolic, la această oră.

O joacă juniorii de la Clubul Sportiv Steaua cu câteva ore înainte ca buldozerele să demoleze vechea arenă.

Un nou stadion ar urma să fie ridicat în Ghencea până în martie 2020, pentru Campionatul European.

Aflat în stare avansată de degradare, stadionul va fi demolat pentru a face loc unei noi arene, de puţin 30 de mii de locuri.

Noua arenă trebuie să fie gata în martie 2020.

Aproximativ 50 de milioane de euro este investiţia pentru noul stadion.

Termenul de finalizare este clar: martie 2020.

Arena din Ghencea a fost inaugurată în 1974, la un meci cu OFK Belgrad, 2-2, iar ultima partidă a avut loc în martie 2015: Steaua – Viitorul 4-1.

Stadionul din Ghencea a rămas în memoria suporterilor cu multe meciuri ce au scris istoria fotbalului românesc.

Printre ele se numără semifinala Cupei Campionilor Europeni jucată la 16 aprilie 1986, câștigată de “roș-albaștri” cu 3-0 în fața lui Anderlecht Bruxelles, cea mai bogată echipă a Europei la acea vreme.

Publicul va rămâne în istorie cu imaginea lui Victor Pițurcă, strigând de bucurie, cu mâinie scoase prin plasa porții, în care marcase al 3-lea gol.

O altă partidă, de data asta tristă, este barajul cu Slovenia în care România a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2001.

Cu Gică Hagi pe banca tehnică, “tricolorii” au scos doar un egal, 1-1, şi au rămas acasă după ce pierduseră turul cu 1-2.

În ciuda vremii grele, cu ploaie în rafale şi vant, stadionul Ghencea a fost arhiplin, iar fanii au încurajat echipa naţională până în ultima clipă, când fotbaliştii au căzut pe gazon plângând.

În fine, la 10 martie 2005, Steaua a jucat cu Villareal în optimile Cupei UEFA, un meci care va rămâne şi el în memoria suporterilor.

Cu câteva minute înaintea primului fluier, Bucureştiul a fost lovit de un viscol cumplit, care în mai puţin de un sfert de oră a acoperit gazonul.

Cei 28.000 de fani au îndurat vicisitudinea vremii acoperindu-se cu folii şi steaguri.

A fost în zadar, fiindcă UEFA a decis amânarea partidei, după ce s-a aşteptat peste două ore.