Incepe Carnavalul in Santa Cruz de Tenerife

Începând de astăzi, timp de o lună, în Santa Cruz vor fi petreceri, parade, defilări.

Carnavalurile au o veche tradiție în țările catolice, când, înainte de intrarea în postul Paștelui, orice este permis: distracția fără limite, băutura și mâncarea fără măsură, glumele deocheate sau chiar flirtul. Totul la adăpostul măștilor sau costumelor care ascund identitatea oamenilor.

Atmosfera Carnavalului din Santa Cruz de Tenerife amintește de cel de la Rio. Costumele sunt extravagante, muzica latino se aude pretutindeni, dansatori profesioniști și amatori invadează străzile.

Anul acesta, carnavalul are loc în perioada 21 ianuarie-22 februarie. Poate unul dintre cele mai importante momente în acest interval este Gala Reginei, în cadrul căreia se alege Regina Carnavalului, un eveniment transmis de toate televiziunile. Biletele pentru Gala Reginei se epuizează imediat după ce sunt puse în vânzare.

Cei care ajung în Tenerife în această perioadă pot chiar să stea la plajă. Chiar dacă ianuarie e considerată cea mai rece lună din an în această regiune, la prânz se ating și 22 de grade Celsius, iar apa are 20 de grade.

Câteva sute de euro costă biletul de avion și cazarea în această perioadă. În sezonul estival, pachetele turistice sunt mai scumpe, dar toți cei care și-au făcut vacanțele aici spun că merită toți banii. Destinația este recunoscută pentru plajele cu nisip fin, hotelurile foarte bune, peisajele spectaculoase, mâncare și băutură. În plus, sunt foarte multe activități pe care turiștii le pot face, de la a înota cu delfinii și balenele la vizitarea unor muzee.