Incepand de astazi, 77 de spitale din toata tara vor fi controlate de catre Ministerul Sanatatii

Vor fi vizate secțiile de chirurgie, modul în care sunt făcute internările și, mai ales, decontările pe care le fac medicii.

Aceste verificări au loc după ce mai mulți medici ai Spitalului de Arşi din Capitală au ajuns preventiv după gratii după ce ar fi decontat operații estetice – intervenții neautorizate în spitalele de stat.

Pe teren se vor afla, începând de astăzi, echipe mixte ale Ministerului Sănătății și ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Se va verifica modul în care sunt realizate decontările pentru serviciile medicale, iar controalele vor viza mai ales secțiile de chirurgie.

Imediat după scandalul de la Spitalul de Arși din Capitală, ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu declara pentru EuropaFM că realizarea unor alte operații decât cele autorizate nu va fi permisă.

Procurorii susțin că la Spitalul de Arși din București, mai mulți pacienți ar fi fost internați în baza unor diagnostice false.

Odată ajunși pe patul de spital erau supuși unor intervenții chirurgicale precum liposucții sau implanturi de sâni – operații care, în mod normal, la clinicile private, ar fi costat mult mai mult.

Controalele se vor încheia la sfârșitul lunii, iar primele concluzii vor fi prezentate în prima jumătate a lunii iunie.