Confidenţialitate

Încep testele sistemului de avertizare a populației RO-ALERT

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență începe primele teste ale sistemului de avertizare RO-ALERT.

Testele încep chiar de azi. Unii români vor primi mesaje-probă pe telefoanele mobile.

Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT” – așa sună mesajul care e posibil să apară astăzi pe telefoanele românilor.

Nu vă impacientați dacă nu primiți o asemenea notificare. Acestea vor fi transmise doar în anumite zone unde se vor realiza verificările, pe terminalele conectate la reţelele operatorilor de telefonie mobilă din România.

După acest prim test, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va stabili tipurile de risc şi nivelurile de gravitate ale evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicaţia.

Următorul pas va fi integrarea aplicaţiei cu celelalte sisteme informatice utilizate de către autorităţile care emit avertizări – cum ar fi aplicația deja existent DSU

Sistemul de avertizare a populaţiei „RO-ALERT a fost gândit ca să informeze rapid cetăţenii aflaţi în zonele cu risc major de dezastre pentru ca aceștia să se poată pună la adăpost în caz de urgenţă majoră.

RO-alert este un proiect care a fost adoptat prin ordonanță de urgență de Guvern după furtuna din Timișoara, de la mijlocul lunii septembrie în urma căreia au murit 8 persoane