Confidenţialitate

Încep Serile Filmului Românesc, ediţie dedicată maestrului Victor Rebengiuc

Ajuns la a IX-a ediţie, Festivalul Serile Filmului Românesc ia startul, miercuri, la Iaşi, prilejuindu-le cinefililor să vizioneze patru premiere ale acestui an, “Licu – o poveste românească”, “Charleston”, “Braşov – doi ani prea devreme” şi “România la 100 de ani” – un documentar AGERPRES.

Ediţia din acest an a SFR îi este dedicată actorului Victor Rebengiuc.

“Ne-am dorit ca, în acest an, să punem accent pe specialul din peisajul cinematografic românesc actual. Am descoperit valoarea documentarelor prin partenerii noştri de la AGERPRES şi vom continua să promovăm acest lucru pe marele ecran. Apoi, filmul ‘Licu – o poveste românească’, care a venit spre noi ca un semn că frumuseţea unui film poate sta şi în povestea vârstei, în iubirile ei, ne-a făcut să mergem cu invitaţia chiar spre personajul principal şi, da, îl vom avea pe domnul vârstelor – Licu, la SFR, alături de regizoare. ‘Braşov – doi ani prea devreme’ este un punct tare, pentru că spune poveştile despre care se ştie prea puţin, pentru că implică o sinceritate a documentarului despre Revoluţie aşa cum ne-ar plăcea să vedem. La fel se întâmplă şi cu documentarul AGERPRES, ‘România la 100 de ani’, care întregeşte programul în acest an al Centenarului, ceea ce avem de întregit noi, ca tineri şi ca români. Aflarea poveştilor adevărate prin film – cred că poate fi un punct comun al premierelor din acest an, printre care ‘Charleston’ se remarcă prin povestea-intrigă, în care Victor Rebengiuc are un rol special”, a spus directorul festivalului, Andrei Giurgia.

“Surpriza absolută a acestei ediţii este prezenţa din avanpremiera ‘Charleston’, în oglindă cu scena Cinei cea de taină din Pădurea spânzuraţilor – un dialog perfect al surzilor, al non-comunicării, care-l transformă pe Victor Rebengiuc într-un maestru al umorului de cea mai fină calitate”, a declarat Irina-Margareta Nistor, Ambasadorul SFR, despre rolul interpretat de Victor Rebengiuc în “Charleston”.