Încep procedurile de repatriere a românilor blocați pe 3 nave de croazieră, în Mexic

Cei 71 de români fac parte din echipajele navelor și au cerut ajutorul autorităților de la București pentru a fi repatriați. Ei spun că nu sunt infectați cu coronavirus, fiind izolați de la 1 martie.

Membrii echipajelor mai multor nave de croaziera aflate in zona au fost îmbarcați la bordul unui singur vas andocat în portul orasului Puerto Vallarta. Pe acea navă au ajuns și cei 71 de români, anunță Ministerul de Externe de la București.

Acum este în derulare procedura de obținere a aprobărilor pentru debarcare și repatriere a tuturor persoanelor aflate la bordul vasului, a transmis reprezentantul companiei care deține navele de croazieră. Autoritățile mexicane cer date cu privire la starea de sănătate și planul de repatriere pentru toti cetățenii străini. Deocamdată au permis debarcarea a 20 de persoane, cetățeni mexicani și străini rezidenți în Mexic, printre care și un român.
Cei 71 de români blocați în orașul mexican Puerto Vallarta nu sunt infectați cu noul coronavirus, fiind izolați de la 1 martie – dupa cum a scris unul din ei pe contul sau de faceboook.

Ministerul de Externe mentionează că repatrierea cetățenilor romani aflati la bordul unor nave de croazieră sau de marfă, ale căror contracte de muncă sunt în derulare intră în responsabilitatea angajatorilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS