Confidenţialitate

Incendiul din clubul Colectiv: Starea răniţilor internaţi la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central

La Unitatea de Primire Urgenţă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC) au fost evaluate 17 victime al incendiului din clubul “Colectiv”, cu vârsta cuprinsă intre 20 şi 40 de ani, 4 prin prezentare directa, 13 aduși, în stare critică, de către echipajele SMURD.

Pitrivit comunicatul remis Europa FM de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC), la ora 11:40 se înregistrează 14 pacienţi internați în Secția ATI, cu diferite grade de arsură a pielii (de la 8-10% la 40-50%) şi arsuri de căi aeriene superioare. Dintre aceştia, 3 sunt în stare foarte gravă, intubaţi şi ventilaţi mecanic, cu prognostic rezervat asupra evoluţiei stării de sănătate.

De la prima internare şi până în prezent, personalul medical a lucrat continuu, fiind efectuate 14 operatii în Blocul Operator al Secţiei de Chirurgie plastică, reparatorie și arsuri, prin care s-a realizat toaleta chirurgicală primară a leziunilor de arsură și a plăgilor și inciziile de decompresie.

Toți pacienții internați în Secția de ATI necesită tratament de susținere a funcțiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare volemică și hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă și a ulcerului de stress, nutriție parenterală.

La nivelul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC) s-a constituit o comisie medicală care va solicita, în funcție de evoluția stării de sănătate a pacienților, consulturi interdisciplinare.

Pentru cei care doresc să doneze sânge, aceştia se pot adresa, zilnic, în intervalul orar 8.00-12.00, la Centrul de hematologie transfuzională a Ministerul Apărării Naţionale, aflat în incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila.