Incendiul din club Colectiv: Numărul deceselor a crescut la 46

Unul dintre răniţii transportaţi în Israel s-a stins din viaţă luni dimineaţă. E vorba de jurnalista și fotografa Teodora Maftei. Tânăra a murit la clinica din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută. Numărul persoanelor care au decedat în urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns la 46.

După incendiul din clubul Colectiv, Teodora Maftei, în vârstă de 36 de ani, editor la Pro TV, a fost internată la Spitalul de Arşi din Capitală, în stare critică, cu arsuri pe mare suprafaţă din corp şi cu arsuri de căi respiratorii. Pe 4 noiembrie, Teodora Maftei a fost transferată la Spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim.

Înainte de tragedia din Colectiv, Teodora se pregătea de lansarea unei noi expoziţii personale, intitulată „London Unedited – a series of unphotoshopped photos by Teodora Maftei”, al cărei vernisaj era programat pentru 2 noiembrie. La dorinţa familiei Teodorei Maftei, organizatorii expoziţiei acesteia au decis ca evenimentul să se desfăşoare conform programării iniţiale, la eveniment participând sute de persoane. Expoziţia a cuprins 23 de fotografii, instantanee urbane şi portrete realizate în Londra, în luna august. Până la incendiul din clubul Colectiv, Teodora Maftei a fost operată de şapte ori, din care de trei ori pe creier. Tânăra suferea de chist arahnoidian de fosă posterioară, o acumulare de lichid aflată pe creierul mic, înspre ceafă, care nu poate fi eliminat și este asociat cu hipertensiunea intracraniană. Din cauza aceasta, Teodora a avut şi o tromboză venoasă (i s-au spart două vene pe creier) şi a făcut o criză de epilepsie.

83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv mai sunt internate în spitalele din București. Dintre acestea, 15 sunt în stare critică, șase în stare gravă iar 61 stabilizați, anunță Ministerul Sănătății.  Cei mai mulți pacienți sunt la Spitalele de Arși și Bagdasar-Arseni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS