Confidenţialitate

Incendiul de la Prefectura Suceava a fost stins | AUDIO

Pompierii au finalizat operațiunea de stingere a incendiului care a izbucnit în această dimineață la mansarda Palatului Administrativ din Suceava. Operațiunea a durat aproximativ 7 ore, dar până acum, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava nu au anunțat care este cauza producerii incendiului.

Incendiul la clădirea în care funcționează Prefectura și Consiliul Județean Suceava a fost observat sâmbătă dimineață, în jurul orei 9.00.

Mansarda clădirii, modernizată în 2015, ardea într-un colț, iar în scurt timp focul s-a extins cu repeziciune la aproape toată partea superioară. Flăcările au afectat o suprafață de circa 2.000 mp, iar intervenția pompierilor s-a dovedit extrem de grea deoarece focul ardea sub acoperișul de tablă și apa nu putea ajunge.

La un moment dat a existat chiar și riscul ca elemente de construcție să se prăbușească, motiv pentru care zona de securitate a fost extinsă de forțele de ordine.

La fața locului au fost trimise nu mai puțin de 18 echipaje de pompieri, de la inspectoratele pentru situații de urgență din Suceava și Botoșani, dar și de la câteva servicii voluntare. Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, instituție care are în proprietate clădirea, a anunțat că o parte din angajați, ale căror birouri au fost distruse de flăcări sau apă, vor fi mutați în alte sedii. Clădirea care a ars este una din lista monumentelor istorice și era construită la începutul secolului 20.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu