Confidenţialitate

Incendiul de la Notre Dame, în imagini – GALERIE FOTO

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată. În jurul orei 20:59, ora României, celebrul Turn al Catedralei s-a prăbușit

Cea mai mare parte a acoperișului catedralei Notre Dame a fost afectată de incendiu, până la această oră. Catedrala Notre Dame se află în curs de renovare – pe anumite părţi ale sale fuseseră ridicate schele.

De asemenea, cele 16 statui din bronz au fost demontate încă de săptămâna trecută, pentru a fi restaurate.

În Paris, la fața locului se află Anca Grădinaru, care a suprins în imagini proporțiile dezastrului:

Primele flăcări și norii de fum s-au zărit la 19.50, ora României.


În jurul orei 20:59, ora României, celebrul Turn al Catedralei Notre Dame s-a prăbușit iar flăcările s-au întețit.

Momentul prăbușirii turnului Catedralei Notre Dame din Paris

Un francez aflat în preajma catedralei Notre Dame a filmat momentul în care turnul acesteia s-a prăbușit, din cauza flăcărilor care au cuprins edificiul emblematic din Paris.

Catedrala Notre Dame se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului. Construcția a început în anul 1163, pe locul unui lăcaș de cult dedicat sfântului diacon Ștefan. În 1182, episcopul Maurice de Sully a sfințit altarul, dar construcția catedralei a durat din 1163 până în 1345.
Incendiul nu este încă sub control, pompierii nu reușesc să stăpânească flăcările care se întind cu repeziciune.

Emmanuel Macron, președintele Franței, și-a anulat discursul pe care trebuie să-l susțină luni seara despre protestele din Franța și este așteptat să sosească la locul incendiului.

“Mă gândesc la toți catolicii și la toți francezii. Asemeni tuturor compatrioților noștri, sunt foarte trist în această seară să văd arzând o parte din noi”, a transmis Emmanuel Macron pe Twitter.

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a declarat că pompierii încearcă să controleze „un incendiu teribil” la Notre Dame şi a făcut apel la locuitorii capitalei să evite zona catedralei.