Confidenţialitate

Incendiul de la depozitul din Voluntari a fost localizat | VIDEO

Incendiu violent de depozitul din localitatea Voluntari a fost localizat. Două corpuri ale depozitului au fost cuprinse de flăcări, iar fumul dens se vede de la mulți kilometri distanță. Zeci de autospeciale ale pompierilor sunt la fața locului, iar locuitorii din zonă au primit și un mesaj RO-ALERT de avertizare. Incendiul a izbucnit în jurul orei 13:00. 20 de autospeciale de stingere și trei autoscări au fost mobilizate la fața locului.

Incendiul – care a izbucnit în interiorul depozitului – s-a extins și în afara lui, unde sunt depozitați mai mulți paleți cu marfă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, în ajutorul primelor echipe de intervenție au mai ajuns și alte 3 autospeciale ale serviciului voluntar și buldoexcavatoare din comuna Voluntari.

„Este un teren inaccesibil autospecialelor de pompieri din imediata apropiere a acestor hale”, a spus la Europa FM Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU BIF.

Coloana de fum dens se vede de la mai mulți kilometri distanță, iar populația din zonă a fost informată. Incendiul a izbucnit la complexul Smart Flora care găzduiește spații de birouri, depozite și spații pentru refrigerate și congelate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

UPDATE 16:51. Incendiul a fost localizat

Se redimensionează dispozitivul de intervenție, vor rămâne 10 autospeciale de stingere, care vor continua acțiunile de gestionare a situației de urgență.

„Incendiul produs la spațiile de depozitare din localitatea Voluntari este localizat. Suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 5000 metri pătrați. Prin intermediul a două buldoexcavatoare au fost realizate deschideri în ambele hale, pentru oprirea propagării flăcărilor, astfel fiind protejate restul bunurilor depozitate. Au acționat 20 de autospeciale de stingere din cadrul ISUBIF și 3 autospeciale din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Voluntari. Pentru avertizarea populației aflată în proximitatea zonei de manifestare a incendiului a fost transmis un mesaj prin intermediul sistemului RO-Alert”, a transmis ISU BIF.

UPDATE 14:45. Calitatea aerului în Sectorul 2 după incendiul din Voluntari

UPDATE 14:00.  Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU BIF: „Este o ardere generalizată”

„Este o manifestare foarte intensă a incendiului care a afectat până acum cel uțin 5000 de metri pătrați ale corpurilor de clădire cu destinația de depozitare. Sunt două depozite, două hale, iar suprafața însumată a acestora este de peste 10.000 de metri pătrați. Este o ardere generalizată”, a spus pentru Europa FM Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU BIF.

UPDATE 13:45. Mărturia unei locuitoare din Voluntari: „Cred că au trecut 25 de cisterne de pompieri”

„Fum mare negru, cred că au trecut 25 de cisterne de pompieri plus vreo trei de la EcoVol, dacă nu greșesc. Au ars standurile cu sprayurile de cameră se pare. S-a extins la vreo 7-8 standuri”, este mărturia unei femei care se află aproape de locul incendiului din Voluntari.

UPDATE 13:31. La caz acționează în sprijin 3 autospeciale de stingere ale serviciului voluntar pentru Situații de Urgență al localității Voluntari și buldoexcavatoare

UPDATE 13:20. A fost emis un mesaj RO-ALERT pentru informarea și avertizarea populației.

Știre inițială

Suprafața afectată este de 5000 de metri pătrați. Din interior se aud multiple explozii. Incendiul se manifestă în interiorul depozitului, unde se află paleți cu marfă.

Incendiul din Voluntari, fotografiat dintr-un bloc din Sectorul 2 al Capitalei

Sursa foto: Europa FM

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Sursa foto: ISU BIF