Confidenţialitate

Incendiu la un bloc din București: O femeie de 84 de ani a ajuns la spital, unui pompier i s-a făcut rău | AUDIO

Un incendiu a izbucnit, miercuri, la un bloc de pe Calea Rahovei din Bucureşti, care a cuprins o latură întreagă a imobilului.

Un pompier acuză stare de rău după ce a fost expus la fum, în timp ce stingea incendiul izbucnit la un bloc în curs de reabilitare termică de pe Calea Rahovei. O femeie a fost dusă la spital, iar alte 2 persoane, între care un copil, refuză internarea.

Sunt 38 locatari evacuați din bloc, iar pentru 7 persoane s-a intervenit în acordarea primului ajutor.

Doi pompieri cu expunere la fum au fost transportati la Spital Floreasca, în stare de conștiență.

Un polițist local cu o tăietură la un braț a fost îngrijit la locul incidentului, fără să fie transportat la spital.

Pentru stingerea incendiului acţionează 10 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi trei autoscări, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit sursei citate, este vorba de un bloc la care se efectuau lucrări de reabilitare termică.

Au fost constituite echipe de căutare salvare pentru evacuarea locatarilor, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență din București, Daniel Vasile:

”În acest moment, incendiul se manifestă până la nivelul etajului 2, pe fațada dinspre Calea Rahovei și pe partea opusă. Incendiul se manifestă pe întreaga fațadă, de la parter, până la etajul 10, este un bloc aflat în reabilitare termică. Nu cunoaștem, momentan, motivele care au provocat acest incendiu. Acționăm pentru oprirea propagării acestui incendiu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

FOTO: ISU Bucuresti Ilfov