Confidenţialitate

Incendiu în Vrancea. O bătrână și nepotul ei au fost transportați la spital cu arsuri grave

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, Cristina Duță, incendiul a avut loc luni dimineața, în jurul orei 4.00, în satul Budești, comuna Cotești, din județul Vrancea. La faţa locului au fost trimise două autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD din cadrul Departamentului de Pompieri Focşani.

“În momentul sosirii forţelor de intervenţie, în afara imobilului afectat de flăcări au fost găsite două persoane care, în încercarea de a limita propagarea flăcărilor, au suferit arsuri. Incendiul se manifesta cu violenţă în interiorul imobilului, fiind afectat şi acoperişul. În urma acestuia, au ars bunuri de uz casnic depozitate în trei camere, precum şi acoperişul construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi”, a declarat  Cristina Duţă.

Femeia în vârstă de 89 de ani a suferit arsuri pe jumatate din suprafața corpului, iar nepotul acesteia în vârstă de 38 de ani s-a ales cu arsuri la cap și s-a intoxicat cu fum. Cei doi au încercat să stingă focul, dar nu au reușit. Aceștia au fost preluați de un echipaj SMURD și au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Focșani.

Pompierii au stabilit că incendiul ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit.