Incendiu în pădurea de la Asău: ISU Bacău dublează numărul de pompieri

Litiera pădurii de la Asău din judeţul Bacău arde în continuare.

Pompierii, dar şi celelalte forţe de intervenţie implicate, au luptat cu focul întreaga noapte, dar misiunea e extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat şi a numeroaselor focare întinse pe o suprafaţă de 6 hectare.

În această dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a decis să trimită un număr dublu de pompieri la faţa locului.

Corespondenta Europa FM Claudia Toader transmite:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incendiul a cuprins litiera pădurii de lângă satul Apa Asău sâmbătă după-amiază. Peste 60 de pompieri militari au fost mobilizaţi la faţa locului, iar lor li s-au alăturat pădurari şi voluntari, iar pe seară şi jandarmi.

În total peste 100 de oameni au încercat din răsputeri să stingă focul, dar misiunea este extrem de dificilă.

Zona este cu teren accidentat, sunt foarte multe râpe, iar singura sursă de apă o reprezintă un pârâu situat la câteva sute de metri. Flăcările nu s-au extins şi se manifestă tot pe 6 hectare, dar sunt foarte multe focare, care izbucnesc în permanenţă din cauza vegetaţiei uscate şi a vântului.

Pentru că zona este cunoscută ca fiind una în care periodic este descoperită muniţie neexplodată din al doilea război mondial, la faţa locului a ajuns aseară şi echipa pirotehnică a ISU. Pînă acum, pirotehniştii au descoperit două cartuşe de calibrul 7,92 mm.

După o noapte întreagă în care pompierii au intervenit încontinuu, în această dimineaţă s-a decis ca aceştia să fi înlocuiţi. ISU Bacău a decis să trimită la Asău 125 de pompieri, dublu faţă de numărul celor care au acţionat ieri şi azi-noapte. Lor li se adaugă jandarmi, pădurari şi  voluntari, care acţionează în continuare la marginea pădurii din munţii judeţului Bacău.

Foto: Deșteptarea.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS