Confidenţialitate

Poarta Albă: Un al doilea incendiu a izbucnit miercuri. Trafic deviat pe la Siminoc | VIDEO

Un al doilea incendiu a izbucnit miercuri – 19 iulie 2023 – în zona Poarta Albă, după ce marți seară pompierii din regiune s-au confruntat cu un incendiu uriaș și au intervenit pentru stingerea a peste 50 de hectare de vegetație uscată și viță de vie. Miercuri după-amiaza, 4 hectare devegetație și 2000 demetri pătrați de gunoi menajer ard. Traficul a fost deviat pe la Siminoc.

UPDATE 18:25. ISU a solicitat inchiderea temporară a circulației feroviare între Basarabi si Dorobanțu

„La această oră circulația feroviară este oprită, la solicitarea reprezentanților ISU, între stațiile Basarabi si Dorobanțu, pe ambele fire. Oprirea temporară a traficului feroviar a fost solicitata, la ora 17.30, de către reprezentanții ISU pentru a interveni în stingerea unui nou incendiu izbucnit la vegetația din zonă.

Trenuri de călători oprite temporar, până la finalizarea intervențiilor desfășurate de reprezentanții ISU:

  • Trenurile 1942 și 536, așteaptă la intrare în stația Dorobantu;
  • Trenurile 1885 și 8025, în Medgidia;
  • Trenurile 1930 și 8208, în Valu lui Traian;
  • Trenurile 11502 și 536, în Basarabi.

Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că această măsura, de închidere a circulației feroviare, este necesară pentru a facilita accesul echipelor de intervenție ale ISU, care acționează în scopul stingerii incendiului”, transmite CFR SA.

UPDATE 15:21. În jurul orei 15:00 a fost redeschisă linia Basarabi – Dorobanțu, iar traficul feroviar s-a reluat în conditii de siguranță

„Trei trenuri de călători – IR 1996, IR 1883 și R 8024 – care au staționat temporar în timpul intervenției ISU, au fost reînscrise în circulație, acestea urmând să ajungă la stațiile de destinație cu întârzieri cuprinse între 20 și 26 de minute”, transmite CFR.

UPDATE 15:09. CFR: ISU a solicitat inchiderea temporară a circulației feroviare între Basarabi si Dorobanțu în contextul incendiului

„La această oră circulația feroviară este oprită, la solicitarea reprezentanților ISU, între stațiile Basarabi si Dorobanțu, pe ambele fire. Oprirea temporară a traficului feroviar a fost solicitata de ISU pentru a interveni în stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația din zonă.

2 trenuri de călători sunt oprite temporar, până la finalizarea intervențiilor desfășurate de reprezentanții ISU, și anume: IR 1996 în stația Basarabi, de la ora 14.46 și IR 1883, în Medgidia, de la ora 14.40.

Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că această măsura, de închidere a circulației feroviare, este necesară pentru a facilita accesul echipelor de intervenție ale ISU, care acționează în scopul stingerii incendiului”, transmite CFR.

UPDATE 13:34. Un alt incendiu a izbucnit la Poarta Albă. Traficul este deviat pe la Siminoc

Un nou incendiu a izbucnit miercuri – 19 iulie 2023 – la Poata Albă. Din primele informații, nu este de amploarea celui de azi-noapte.

Acum ard 4 hectare de vegetație și 2000 de metri pătrați de gunoi menajer. Traficul este deviat pe direcția Siminoc

Sursa foto: ISU Dobrogea

Sursa foto: ISU Dobrogea

Știre inițială

Incendiu uriaș, seara trecută, în apropierea Penitenciarului Poarta Albă. Peste 50 de hectare de vegetație uscată și viță de vie au fost mistuite de flăcări. Vântul puternic a împins limbile de foc la doar 15 metri de locuințele de serviciu și sediul administrativ al penitenciarului, însă au fost localizate, la timp, de pompieri.

Incendiul a izbucnit mai întâi lângă DN22, pe un teren necultivat, plin de vegetație uscată, care aparține penitenciarului Poarta Albă. Primarul Vasile Delicote presupune că cineva a aruncat din mers o țigară aprinsă. Flăcările uriașe s-au extins cu repeziciune.

Pompierilor voluntari ai primăriei li s-au alăturat în scurt timp peste 30 de pompierii militari cu șase autospeciale de stingere de la Medgidia, Palas, Valu lui Traian, Ovidiu. Au fost aduse cisterne mari cu apă de la Midia și Regia Județeană de Apă.

Când se credea că focul a fost aproape localizat, vântul s-a sucit brusc iar flăcările au fost împinse către fosta plantație viticolă, abandonată, uscată, a podgoriei Murfatlar. Se apropiau rapid de locuințele de serviciu și administrația penitenciarului Poarta Albă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit primarului Vasile Delicote, prin intervenția rapidă a militarilor, limbile de foc au fost localizate la doar 10-15 metri de imobile. Penitenciarul Poarta Albă a confirmat pericolul pe lângă care a trecut. Conducerea unității unității pregătise instalațiile de apă pentru a impiedica extinderea flăcărilor către celule deținuților. Incendiul a fost stins după aproape cinci ore. Au ars peste 50 de hectare de vegetație uscată și trei clădiri dezafectate ale penitenciarului Poarta Albă.

Sursa foto/video: Amator

Sursa colaj foto: Sursa foto: ISU Dobrogea