Confidenţialitate

Incendiu după o explozie puternică în principalul port al Dubaiului | VIDEO

Un incendiu izbucnit, joi, pe o navă cargo aflată în principalul port din Dubai, Jebel Ali, în urma unei explozii puternice.

Un prim bilanț nu include victime.

Deflagrația, a cărei cauză rămâne necunoscută, a distrus ferestrele şi uşile unor imobile aflate în vecinăttae.

Într-o înregistrare video, se pot vedea pompieri acţionând pe o navă de mari dimensiuni, plină de containere, din care se ridică nori groşi de fum.

Un elicopter a fost, de asemenea, trimis la faţa locului, unde securitate a fost întărită şi accesul interzis.

Jebel Ali este sediul gigantului emiratez DP World, unul din principalii operatori portuari din lume, ce operează 49 de terminale pe întreg mapamondul.

Marele port din sudul Dubaiului poate găzdui portavioane şi a fost cel mai activ port de escală al marinei americane în afara Statelor Unite în 2017, potrivit Departamentului de cercetare al Congresului american.

Astfel de evenimente sunt rare în acest oraş-stat ultra-sigur, unul din cele şapte principate care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite.

Portul Jebel Ali a gestionat un volum de 14,1 de milioane de TEU (echivalentul a douăzeci de picioare) în 2019, o scădere cu 5.6%, dar care îl plasează în continuare printre primele zece porturi din lume.

Aproximativ 8.000 de companii au sediul în zona liberă Jebel Ali (JAFZA), care anul trecut a contribuit cu 23% la PIB-ul Dubaiului, cea mai mare zonă comercială din Orientul Mijlociu.

În decursul a 50 de ani, emiratul s-a transformat dintr-un orăşel portuar într-un centru regional pentru transport, comerţ, turism şi chiar servicii financiare.

Din cei aproximativ 3,3 milioane de locuitori care locuiesc în Dubai, peste 90% sunt străini.

X