Confidenţialitate

Incendiile din Grecia: 18 morți, găsiți într-o pădure din nordul țării. Ar fi fost migranți. Intervin și pompieri români | VIDEO

Optsprezece cadavre au fost găsite într-o zonă împădurită din nordul Greciei, afectată de incendii de vegetație în ultimele patru zile, anunță pompierii greci. Un medic legist și o echipă de investigație se îndreaptă inspre padurea Dadia. Între timp, un feribot a fost transformat în spital improvizat pentru a adaposti pacienții evacuați din spitalul din Alexandroupolis, oraș afectat de un incendiu necontrolat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primele informații – citate de BBC – arata că cei 18 decedati ar fi fost migranți. Regiunea Evros din nord-estul Greciei a fost devastată de incendii.

Mai multe comunități din regiunea aflată la granița cu Turcia au fost evacuate, în timp ce autoritățile au avertizat că riscul de noi incendii rămâne ridicat în următoarele zile.

Și luni, Poliția Locală a anunțat că într-o zonă rurală din apropierea Alexandroupolis a fost găsit corpul carbonizat al unui bărbat despre care se crede că este un migrant.

În timp ce incendiile au ajuns la Alexandroupolis, 65 de pacienți, inclusiv nou-născuți, au fost evacuați din Spitalul Universitar la primele ore ale dimineții.

Ei au fost mutați pe un feribot transformat în spital. Ambulanțele au transportat, de asemenea, pacienți de la o clinică din apropiere.

“Pacienți aici, perfuzii acolo… era ca un război, ca și cum ar fi explodat o bombă. Lucrez de 27 de ani, nu am văzut niciodată așa ceva”, a declarat pentru CNN asistentul Nikos Gioktsidis.

Pompierii români au fost chemați în zona Dadia pentru a oferi ajuor

„Pompierii români din cadrul modulului național specializat de stins incendii de pădure și-au terminat prima misiune în Alexandroupolis, iar la solicitarea ofițerului de legatură elen, aceștia s-au deplasat în zona Dadia, pentru o altă intervenție. În aceste momente, colegii noștri acționează pentru stingerea unui incendiu, pe un front de peste 3 kilometri”, transmite IGSU.

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa colaj foto: IGSU

Citește și: Incendiu de vegetație în Băneasa pe o suprafață de 30 de hectare. Pericol de propagare către zona forestieră | VIDEO