Confidenţialitate

Val de incendii de vegetație uscată în Vâlcea. Pompierii atrag din nou atenția asupra riscurilor prezentate de focurile lăsate nesupravegheate | AUDIO

Val de incendii de vegetație uscată în Vâlcea. În ultimele zile, pompierii au fost chemați să stingă aproape 30 de incendii în care au ars aproape 500 de hectare de vegetație uscată, trei case și 9 anexe gospodărești. O persoană a ajuns la spital.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ultimele zile, în județul Vâlcea au fost aproape 30 de incendii de vegetație în 18 localități. Din cauza neglijenței și a vântului puternic, focul a ajuns în zona locuită. Nouă anexe gospodărești din diferite localități și trei case părăsite din comuna Mădulari au fost distruse de foc. O persoană s-a intoxicat cu fum și a fost dusă la spital. Vegetația uscată de pe o suprafață de peste 500 de hectare a ars, iar în localitatea Brezoi a ajuns în pădure.

Două zile s-au luptat pompierii și pădurarii să stingă focul care se manifesta pe o suprafață de aproape 10 hectare.

Pompierii de la ISU Vâlcea fac apel către populație să nu mai aprindă resturile vegetale, pentru că focurile lăsate nesupravegheate se extind și pot provoca adevărate dezastre.

Pentru incendierea vegetației, persoanele fizice riscă amenzi între 7.500 și 15.000 de lei.

Sursa foto: ISU Vâlcea

Citește și: Dolj: Copil în vârstă de 2 ani, găsit decedat după ce a băut o substanță toxică, pe care ar fi confundat-o cu o sticlă de lapte | AUDIO