Incendii de vegetaţie în centrul şi sudul Italiei, avertizează MAE

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile italiene, regiunile Lazio, Umbria, Abruzzo, Campania, Calabria, Basilicata, Puglia şi Sicilia, din centrul şi sudul ţării, se confruntă cu un număr ridicat de incendii de pădure.

Acestea au fost amplificate de condiţiile de caniculă, îndeosebi în sudul Italiei (regiunile Sicilia, Puglia şi Campania), unde, izolat, a fost necesară evacuarea unor cetăţeni din locuinţe, anunţă MAE într-un comunicat.

Pentru informaţii actualizate cu privire la starea vremii, MAE recomandă consultarea site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/. De asemenea, informaţii cu privire la operaţiunile de intervenţie în zonele afectate sunt disponibile pe site-ul Serviciului de Protecţie Civilă, la adresa www.protezionecivile.gov.it.

Cetăţenii români afectaţi de prezenta situaţie pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344 (pentru regiunile Abruzzo, Umbria, Lazio şi Campania) sau la numerele de telefon ale Consulatului României la Catania: +39095537909; +39095536139 (pentru regiunile Sicilia, Basilicata, Calabria şi Puglia). Apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie numerele de telefon de urgenţă +393451473935 (pentru regiunile Abruzzo, Umbria, Lazio şi Campania) şi, respectiv, +393209653137 (pentru regiunile Sicilia, Basilicata, Calabria şi Puglia).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://roma.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ şi ‘Google Play’), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS