Încălzirea vremii sporeşte riscul de avalanşe

Salvamontiştii prahoveni le cer insistent turiştilor să nu se aventureze pe trasee montane. Pericolul de avalanşă este tot mai ridicat la peste 1.800 metri altitudine, în condiţiile în care, în ultimele zile, a nins abundent, iar stratul nou de zăpadă este foarte instabil.

Odată cu încălzirea vremii, devine iminent riscul de avalanşă în masivul Ceahlău. Potivit salvamontiştilor nemţeni, perioada critică începe astăzi şi se va încheia spre sfârşitul săptămânii. Au fost postate anunţuri de avertizare atât la punctele Salvamont, cât şi la ghişeele Parcului Naţional Ceahlău.

În ancheta avalanşei ucigaşe din Retezat, ieri au fost audiate primele persoane. Tinere speranţe ale alpinismului, Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi au murit surprinşi de un val de zăpadă şi stânci.

Poliţiştii hunedoreni au deschis un dosar de ucidere din culpă. Taţii celor doi minori vor fi audiaţi după funeralii. Familia lui Erik Gulacsi a decis să incinereze trupul băiatului, cenuşa urmând să îi fie împrăştiată pe munte.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS