Confidenţialitate

Încă un candidat pentru echipa naţională: Walter Zenga

Walter Zenga ar fi dispus să preia echipa naţională de fotbal, după eventuala plecare a lui Christoph Daum, peste două luni.

Antrenorul italian a declarat la “Digi Sport” că n-ar refuza dacă va fi din nou contactat de oficialii Federeratiei Române, aşa cum s-a întâmplat vara trecută, când se înţelesese verbal cu Răzvan Burleanu, înainte ca acesta să-l aleagă pe tehnicianul german.

Zenga spune că România e a 2-a lui ţară după Italia, şi că a fost dezamăgit de evoluţia tricolorilor în Muntenegru, unde au pierdut cu 0-1, ratând calificarea la Mondiale.

Fostul portar al naţionalei Italiei crede că fotbaliştii români au valoare şi pot fi mai bine organizaţi de către cineva care le cunoaşte mentalitatea.

Walter Zenga le-a antrenat în Liga Întâi pe FC Naţional, Steaua şi Dinamo, iar ultima oară a pregătit-o pe Wolverhampton în liga a 2-a din Anglia.

Tehnicianul de 57 de ani precizează că nu ar vrea un contract mare la naţionala României, fiindcă are destui bani şi fotbalul a rămas pentru el doar o mare pasiune.

Amintim, mai multe nume de antrenori români au fost vehiculate drept înlocuitori pentru Christoph Daum, dar majoritatea n-ar vrea să lucreze cu actuala conducere a FRF şi aşteaptă alegerile de anul viitor, când o nouă echipă ar putea prelua frâiele forului.