Inca trei acuzatii de luare de mita pe numele Elenei Udrea

Direcția Națională Anticorupție cere un nou aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală şi arestarea preventivă a fostului ministru al Turismului.

Procurorii anticorupție cer din nou arestarea Elenei Udrea pentru trei noi fapte de luare de mită, în dosarul ‘Gala Bute’, privind contracte încheiate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului cu mai multe firme.

Una dintre infracțiuni se referă la luarea de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz cu alte două firme. În 2010, Elena Udrea a primit mai multe foloase materiale de la Termogaz pentru a aproba finanțarea la timp a contractelor de lucrări încheiate de această firmă cu mai multe primării în cadrul programului ‘Schi pentru România’. În două rânduri, Termogaz i-a transferat lui Ștefan Lungu, consilier personal al ministrului, aproape 700 de mii de lei. Banii au fost folosiți pentru servicii de publicitate și monitorizare a mediului online de care au beneficiat Udrea și PDL.

O altă infracțiune de luare de mită are legătură cu plățile efectuate de Compania Națională de Investiții către firma S.C. Consmin S.A. În acest caz, Udrea și Ana Maria Topoliceanu, directorul CNI, au primit aproximativ 300 de mii lei de la administratorul firmei.

Totodată, procurorii o acuză pe Udrea că a cerut și a primit de la Adrian Gărdean, patronul Termogaz Company, foloase materiale. Gărdean a remis suma de 900 de mii euro în numerar lui Gheorghe Nastasia – secretar general al MDRT. Însă, Nastasia i-a transmis lui Gărdean că suma remisă nu acoperea procentul solicitat de ministru, având în vedere valoarea totală a plăților care urmau să fie efectuate către cele două societăți, iar pentru diferență i-a cerut virarea sumei de trei milioane de lei în conturile unei societăți controlate de Obreja Rudel.

(AUDIO – Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea)