Încă o zi plină de eșecuri pentru sportivii români la Jocurile Olimpice

Ziua a început cu insuccesul campionului olimpic la tir de la Londra, Alin Moldoveanu, care a fost eliminat acum încă din primul tur la pușcă 10 metri cu aer comprimat.

Apoi, la canotaj dublu rame, Laura Oprea și Lavinia Târlea au ratat prezența în finală și vor fi nevoite să își încerce șansa în recalificari, la fel ca echipajul feminin de 8+1 care era imbatabil pe vremea Elisabetei Lipă.

La judo, România se întoarce fără nicio medalie – Corina Căprioriu a ratat chiar și bronzul. Ea a fost eliminată în semifinalele categoriei 57 de kilograme, după ce a pierdut în prelungiri în fața braziliencei Rafaela Silva. Vicecampioana olimpică din 2012 trecuse în semifinale de Lien Chen-Ling din Taipei, prin ippon, după doar 30 de secunde, iar cu Rafaela Silva a terminat la egalitate timpul regulamentar. Reprezentanta gazdelor s-a impus pană la urmă la „Golden Score”. În finala mică, Corina Căprioriu a cedat apoi în fața portughezei Telma Monteiro. Amintim, Andreea Chițu și Monica Ungureanu au fost și ele eliminate, iar România mai este reprezentată la judo doar de Daniel Natea, la categoria plus 100 kg.

La tenis, Monica Niculescu și-a anunțat retragerea din competiția de la Rio, din cauza unei accidentări, iar România nu mai are nicio jucătoare pe tabloul de simplu. Clasată pe locul al 58-lea mondial – ea a anunțat că simte dureri la spate și nu vrea să riște agravarea lor. Monica Niculescu o învinsese în primul tur pe Veronica Cepede Royg din Paraguay și urma să joace cu rusoaica Svetlana Kuznetova a 10-a în ierarhia WTA. Irina Begu și Andreea Mitu fuseseră și ele eliminate în prima manșă iar Simona Halep n-a venit la Jocurile Olimpice de teama virusului Zika. Singurul succes a venit de la dublu-masculin, perechea Florin Mergea / Horia Tecău a ajuns în sferturi. Favoriți numărul 5 ei au trecut de mexicanii Santiago Gonzales și Miguel-Angel Reyes-Varela.

La tenis de masă, Daniela Dodean Monteiro a fost eliminată din turul 3 la fel ca Adrian Crișan. “Veteranul” de 36 de ani, calificat după un meci întors de la 3-1 în fața unui adversar mai tânăr și mai bine clasat, nu a mai avut ce face în fața campionului olimpic, chinezul Zhang Jike, care s-a impus clar cu 4-0.

Înotătorul Robert Glință a ocupat locul al 8-lea în finala de la 100 de metri spate. Cursa a fost câștigată de americanul Ryan Murphy, cu un nou record al Jocurilor Olimpice.

În fine, naționala feminină de handbal a pierdut și al 2-lea meci. Româncele au cedat fără drept de apel în fața Braziliei, 26-13 și și-a micșorat șansele de calificare în fazele superioare. După ce au cedat surprinzător și în partida de debut cu Angola, fetele antrenate de Tomas Ryde au fost surclasate clar de gazde, cu un joc mult mai rapid și ofensiv. România urmează să mai lupte cu Muntenegru, Spania și Norvegia, iar din aceste meciuri trebuie să scoată neapărat cinci puncte, pentru a ieși din grupe. Cea mai bună handbalistă a lumii – Cristina Neagu a fost principala marcatoare a României, cu 6 goluri, dar restul colegelor au ratat mult din situații clare.
Handbalistele „tricolore” se vor bate cu Muntenegru miercuri de la ora 17:30, Spania – vineri la ora 20:40 și Norvegia, duminică de la 22:40. În sferturile de finală merg primele 4 clasate din cele două grupe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS