Încă 4 reprezentanți ai României au avansat în fazele superioare la Madrid.

Marius Copil s-a calificat în turul al 2-lea, după un meci extrem de disputat cu spaniolul Guillermo Garcia-Lopez. Numărul 104 mondial Copil a câștigat cu: 7-6, 4-6, 7-6, în fața ibericului, al 124-lea în ierarhia ATP, care a primit și el tot un wild-card de la organizatorul Ion Țiriac.

Partida a durat două ore și 52 de minute, iar Marius Copil îl va întâlni în manșa secundă pe liderul mondial Andy Murray. Indiferent de rezultat, Marius va intra acum în Top 100 ATP, unde România nu a mai avut un tenisman de 3 ani, ultimul reprezentant fiind Victor Hănescu.

La dublu-feminin, Simona Halep și Irina Begu au ajuns în turul al 2-lea, după ce le-au eliminat pe favoritelele numărul opt: americanca Abigail Spears și slovena Katarina Srebotnik. Scorul a fost 5-7, 6-3, cu 10-8 în tie-break-ul decisiv, iar următoarele adversare ale lui Halep și Begu vor fi japoneza Nao Hibino și poloneza Alicja Rosolska.

Tot la dublu-feminin, Monica Niculescu și americanca Christina McHale sunt în manșa secundă, după victoria cu 6-3, 3-6, 10-8, în fața perechii formate din cehoaica Barbora Krejcikova și rusoaica Alla Kudriavteva. Niculescu și McHale se vor lupta mai departe cu indiancă Sania Mârza și Iaroslava Svedova din Kazahstan, favoritele numărul 4.

În fine, la dublu-masculin, Florin Mergea și pakistanezul Aisam Qureshi au fost scoși din primul tur, de austriacul Oliver Marach și croatul Mate Pavici. Mergea câștigase trofeul la Madrid în 2015 împreună cu Rohan Bopanna, alături de care a pierdut anul trecut finala contra altui român: Horia Tecău și a olandezului Jean-Julien Rojer.

Amintim, Tecău și Rojer au ieșit și ei din luptă duminică, depășiți de un cuplul format din australianul Nick Kyrgios și americanul Jack Sock.

Turneul Masters 1.000 de la Madrid are premii totale de 12 milioane de euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS