Confidenţialitate

Alte 2 suspiciuni de hepatită atipică la copii în România | AUDIO

Încă două suspiciuni de hepatită atipică la copii în România. Ministerul Sănătății anunță că e vorba un copil de 8 luni și unul de 10 ani. Aceștia sunt internați în spital.

Autoritățile sanitare spun că așteaptă rezultatele unor analize pentru a vedea dacă există cauze identificabile ale bolii. Niciunul dintre aceste două cazuri suspecte nu este din București.

Primul caz de hepatită atipică în România, o fetiță de 5 ani

Primul caz de hepatită atipică în țara noastră a fost raportat la o fată de 5 ani, internată de la începutul lunii la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Capitală. A ajuns la camera de gardă cu vărsături, dureri abdominale și icter. A fost diagnosticată cu insuficienţă hepatică. Ea nu avea istoric de călătorie și nici vreo legătură cu alte cazuri raportate de Organizația Mondială a Sănătății în Europa. Fata este în stare stabilă și ar avea nevoie de transplant de ficat.

Numărul cazurilor de hepatită atipică a ajuns la 200 la nivel global

În lume, numărul acestor cazuri a ajuns la aproape 200. Nu se cunoaște cauza lor. Autorităţile sanitare britanice au anunțat că sunt tot mai multe indicii care asociază noile cazuri de hepatită acută la copii din Europa cu infecţia cu un adenovirus.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Sănătății: Cazul de hepatită acută severă din România este unul probabil | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.