Încă 2 persoane au fost arestate în legătură cu atacul de la Nisa, de Ziua Franței

Autorităţile franceze au reţinut în această dimineață încă două persoane care ar avea legătură cu atacul de la Nisa, soldat cu 84 de morţi. În total, şapte persoane sunt în prezent reţinute, în cadrul anchetei. În cursul audierilor, persoanele reţinute au evocat o radicalizare recentă a suspectului, au declarat surse din poliţie.

Totuși, gruparea teroristă Stat Islamic, care a revendicat atacul, nu a fost menţionată de persoanele audiate. Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve spune că atacul de la Nisa reprezintă un nou tip de atentat. Autorul masacrului pare să se fi radicalizat rapid. Bărbatul nu dispunea nici de arme grele, nici de explozibili și nu a fost antrenat pentru luptă sau pentru ucidere în masă, a precizat oficialul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În data de 14 iulie, la o ceremonie organizată pe bulevardul Promenade des Anglais, în Nisa, un camion a intrat în mulțimea adunată ca să vadă artificiile. Șoferul a călcat oamenii pe un traseu de 2 km, până când a fost oprit și ucis de forțele de ordine. 84 de oameni au murit, 200 sunt răniți, dintre care 50 foarte grav.

Un copil român a fost găsit printre răniți, internat la un spital pediatric din Nisa. Părinții săi însă suntcăutați pe lista celor neidentificați în urma tentatului.

Până luni este doliu național în Franța.