Confidenţialitate

Inadvertenţe în CV-ul premierului Florin Cîţu

Deşi a scris în document că ar fi făcut un program de masterat în SUA între 1997 şi 1999, publicaţia Liberatea a descoperit că de fapt a terminat studiile, cu dizertaţie, abia în 2002.

CV-ul premierului Florin Cîţu menţionează că acesta a făcut un masterat în politică monetară aplicată, macroeconomie şi econometrie la Universitatea de Stat din Iowa între anii 1997 şi 1999.

Apoi, până în 2002, a făcut un program doctoral fără disertaţie la aceeaşi universitate, în acelaşi domeiu.

Contactând universitatea Iowa, jurnaliştii de la Libertatea au descoperit că premierul şi-a încheiat programul de master abia în 2002 şi că nu a primit un titlu de doctor. Reporterii notează că deşi premierul nu a susţinut că ar fi obţinut titlu de doctor, întrebarea este în câţi ani a făcut masterul de fapt şi ce înseamnă că a studiat doctoratul între 1999 şi 2002.

Precizările oferite aseară de la Guvern spun că premierul şi-ar fi terminat anii de studiu de master în perioada precizată în CV. Apoi ar fi încheiat programul doctoral, dar nu şi-a susţinut niciodată disertaţia de doctor. În schimb, pentru că în timpul doctoratului a devenit eligibil pentru diploma de master, ar fi obţinut-o pe aceasta.

Guvernul susţine că Florin Cîţu a fost de bună credinţă când şi-a redactat CV-ul şi nu a vrut să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale.