In Vrancea, Milcovul a inundat zeci de case si gospodarii din doua localitati

Codul roșu instituit de hidrologi pe râurile Putna și Râmnicu Sărat, în județul Vrancea, a trecut fără urmări.

Apele au început să scadă, dar pericolul nu a trecut. Autoritățile sunt în continuare în alertă, întrucât râurile sunt sub avertizare cod portocaliu. Oamenii și autoritățile s-au mobilizat și au înălțat digurile de apărare, astfel încât apele nu s-au revărsat.

Probleme mari sunt, însă, de două zile, în comunele Milcovu și Răstoaca, unde râul Milcov a făcut ravagii. Apele Milcovului au inundat în cele două localități peste 20 de case și circa 220 de curți. Iar pentru localnici, dar și pentru trupele de intervenție, a fost ieri o zi plină. Și în aceste momente se intervine pentru scoaterea apei din gospodăriile inundate.

Autoritățile au apelat la ajutorul armatei. La Milcovu sunt 20 de militari și 10 jandarmi care îi ajută pe localnici să evacueze apa, la fel și la Răstoaca, unde acționează mai mulți ofițeri și subofițeri ai Ministerului Apărării Naționale.

În ceea ce privește drumul Național 2 N, distrus în urma alunecărilor de teren între Jitia și Vintileasca, acesta a fost reparat, iar ieri după-amiază a fost redeschis circulației rutiere, cu restricții pentru autovehiculele de peste 3 tone și jumătate.