Confidenţialitate

În Viena, testarea anti-Covid devine obligatorie, inclusiv pentru copiii de peste 6 ani

De la 1 septembrie, la Viena se impune testarea obligatorie inclusiv pentru copiii de peste 6 ani

În faţa numărului tot mai mare de cazuri noi de COVID, autorităţile din capitala Austriei înăspresc restricţiile. De la 1 septembrie, în Viena nimeni nu va mai merge la cumpărături, la restaurant sau film, fără să arate cel puţin un test negativ de COVID. Măsura se aplică inclusiv copiilor de la 6 ani în sus.

Cu o medie de o mie de infectări noi pe zi, Austria se declară deja în valul patru al pandemiei. Cele mai multe se înregistrează la Viena iar municipalitatea a luat noi măsuri prin care să țină sub control virusul, iar prima este o testare mult mai riguroasă.

Cel puțin un test negativ va fi necesar pentru participarea la mai toate activitățile publice: transport în comun, cumpărături, evenimente culturale sau sportive, masă la restaurant. Testele negative sunt necesare inclusiv pentru copiii care au împlinit 6 ani.

De asemenea, masca de protecție redevine obligatorie în toate magazinele. Autoritățile avertizează că dacă rata de infectare crește se vor impune noi restricții.

Și în restul Austriei testul negativ este obligatoriu pentru toți clienții restaurantelor dar are aceeași valabilitate ca și până acum și este necesar doar de la vârstă de 12 ani, iar masca de protecție este obligatorie doar în magazinele alimentare și farmacii.