În urma furtunilor, pompierii militari au intervenit în 11 județe

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 11 județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vremea rea.

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, la nivel național au fost emise 91 atenționări și avertizări imediate Cod Galben și Cod Portocaliu de ploi, intensificări ale vântului, descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 26 localități din 11 județe (Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Ialomița, Neamț, Prahova, Sibiu, Satu-Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea) și municipiul București.

Pompierii au acționat pentru înlăturarea a 42 de arbori de pe carosabil sau autoturisme și evacuarea apei din 7 imobile, 6 anexe, 13 curți și 6 subsoluri. De asemenea, vântul puternic a afectat patru acoperișuri.

Din cauza ploilor și aluviunilor de pe carosabil, circulația rutieră pe DN 1 (în zona localității Sinaia, PH) și pe DJ 203K (în zona localității Lopătari, BZ) s-a desfășurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situației.

În această dimineață, la nivel național nu mai erau înregistrate situații care să impună intervenția echipajelor de pompieri militari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS