Confidenţialitate

În ultima săptămână, nu s-au mai înregistrat cazuri noi de Covid-19 cu tulpina Delta, spune ministrul Sănătății | AUDIO

În România nu s-a mai depistat, în ultima săptămână, nici un caz de îmbolnăvire cu tulpina Delta, o tulpină mai agresivă și care a provocat cele mai multe decese.

Pe de altă parte, rata de pozitivare s-a stabilizat ușor, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Sunt vești bune, dar avertizează că pandemia nu s-a încheiat:

„Secvențierile în totalitate au reflectat doar circulația tulpinei Omicron. Dacă în săptămânile trecute aveam 3, 4, 5 procente cu alte variante, în general Delta, în ultima săptămână nu am mai avut practic circulație cu tulpina Delta în România, ăsta e un lucru important. Vedeți că în continuare evoluția cazurilor este descendentă, dar cele două elemente care ne fac să fim atenți sunt legate de rata de pozivitate, în ușoară creștere, rata bazală de reproducere.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.854 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 2.767 mai multe decât în ziua anterioară. 595 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, au transmis autoritățile sanitare, marți.

Citește și: În 3 săptămâni vom vedea efectul relaxărilor în România, spun specialiștii. Alte țări raportează multe cazuri de Covid-19 după eliminarea restricțiilor| AUDIO