In Turcia au avut loc ciocniri intre politie si manifestantii care incercau sa sfideze interdictia de a se reuni de 1 mai in piata Taksim din Istanbul

Forțele de ordine au încercat să împrăștie mulțimea cu tunuri de apă și gaze lacrimogene.

40.000 de polițiști au luat cu asalt manifestanții care încercau să forțeze barajele din cartierul Besiktas pentru a ajunge în piața Taksim din Istanbul.

Transportul în comun a fost paralizat, iar autorităţile au blocat străzile şi au închis staţiile de metrou pentru a face faţă mulţimii de manifestanţi de pe cele două maluri ale Bosforului.

Sindicalistii au primit însă autorizaţia de a depune, în piaţa Taksim, jerbe în memoria celor 34 de persoane ucise în timpul unei manifestaţii organizate pe 1 Mai 1977.

Premierul Turciei i-a avertizat pe manifestanţi săptămâna trecută că nu vor putea merge în piaţa Taksim, dar militanţii de stânga şi sindicaliştii sunt hotărâţi să sfideze această interdicţie.

Şi anul trecut au avut loc ciocniri violente de Ziua Muncii, după o interdicţie similară, urmată de manifestaţii la care au participat numeroase persoane.