În Siria, confruntările dintre armată și rebeli au fost reluate

Cel puțin patru persoane au fost ucise astăzi în Siria, potrivit unui prim bilanț prezentat de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omulu.

Reprezentanții militanților din Siria spun că azi-dimineață au fost auzite explozii în oraș, în timp ce aviația survola orașul.

Confruntările au luat o pauză aseară la Alep, după asaltul lansat ieri în zori de către armata siriană, care a bombardat şi mitraliat din elicoptere cartierele controlate de către rebeli.

Alep, oraș cu 2,5 milioane de locuitori, constituie o miză crucială pentru ambele tabere. Trupele controlate de regimul lui Bashar Al-Assad s-au adunat în zona localității pe 20 iulie, iar asaltul a fost iniţiat după sosirea unor trupe suplimentare.

Pe de altă parte, liderul opoziţiei siriene în exil a solicitat ţărilor ‘surori’ şi ‘prietene’ să îi înarmeze pe rebeli şi a subliniat că preşedintele Bashar al-Assad trebuie să fie judecat pentru ‘masacrele’ comise asupra sirienilor.

Ieri, Rusia a avertizat că ”o tragedie” ameninţă oraşul Alep. În opinia Moscovei, nu este ”realist” să se creadă că guvernul lui Bashar al Assad stă cu braţele încrucişate în timp ce rebelii ocupă marile oraşe.