Confidenţialitate

În România există un drum național de pământ. Ministerul Transporturilor vrea să-l asflateze

Ministerul Transporturilor vrea să demareze în august licitaţia pentru singurul drum naţional de pământ din România.

Licitaţia pentru execuţia lucrărilor de asfaltare a singurului drum naţional de pământ din România, DN 24C, Manoleasa – Rădăuţi Prut, din judeţul Botoşani, sunt estimate să înceapă în luna august a acestui an, valoarea lucrărilor fiind estimată la 109,7 milioane lei (24,2 milioane euro), potrivit unui comunicat publicat joi de Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, au inspectat joi DN 24C, Manoleasa – Rădăuţi Prut, pe secţiunea dintre kilometrul 106 şi kilometrul 142.

Acesta este singurul sector de drum naţional din pământ, acoperit cu pietriş, lung de 35,6 km.

În perioada ianuarie – decembrie 2016 a fost revizuit studiul de fezabilitate pentru acest sector. Începând cu luna februarie 2017, CNAIR, prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iaşi, a intervenit pe toată lungimea tronsonului cu lucrări de întreţinere şi completări cu piatră.

”După aprobarea studiului de fezabilitate şi finalizarea procedurilor de avizare a indicatorilor tehnico – economici aferenţi lucrărilor de investiţii, prin Hotărâre de Guvern, se va putea demara procedura de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, termenul estimat fiind august 2017”, se arată în comunicat.

Alte două proiecte importante din judeţul Botoşani sunt DN 28B, Târgu Frumos – Botoşani, cu o lungime de 42,8 km, şi DN 29D, Botoşani – Stefăneşti, cu o lungime de 42,88 km.

În aceste două cazuri, documentaţiile tehnice aferente modernizării acestor sectoare de drum naţional vor fi realizate concomitent cu procedurile iniţiate în cazul DN 24C, potrivit reprezentanţilor.

Foto: stiribotosani.ro