Confidenţialitate

În predica de Crăciun, Papa Francisc îndeamnă credincioșii ”să redescopere micile lucruri ale vieţii” | VIDEO

Într-o nouă pledoarie pentru smerenie, Papa Francisc a îndemnat credincioșii ”să redescopere micile lucruri ale vieţii”.

“Iisus, la naşterea Sa, este înconjurat de cei mici, săraci (…) este aproape de cei uitaţi, aflaţi la periferie, acolo unde demnitatea umană este pusă la încercare (…) Să lăsăm în urma noastră regretele acestei grandori pe care nu o avem. Să renunţăm la plângeri şi la feţe triste, la aviditatea care ne lasă nesatisfăcuţi (…) Dumnezeu pleacă în căutarea păstorilor, a celor nevăzuţi. Noi căutăm vizibilitatea. Iisus se naşte pentru a servi, iar noi ne petrecem vremea alergând după succes. Dumnezeu nu caută forţa şi puterea. El cere tandreţe şi micime interioară”, a spus Suveranul Pontif.

Aproape 2.000 de persoane au asistat la predica de Crăciun, găzduită de Basilica Sfântului Petru de la Vatican cu respectarea distanței fizice.

Ambasadori şi reprezentanţi ai altor confesiuni creştine au fost prezenți la mesa oficiată în mai multe limbi, în prezenţa a peste 200 de preoţi, episcopi şi cardinali, care au purtat măști de protecţie.

Alte câteva zeci de pelerini au urmărit slujba în piață, pe ecrane uriaşe.