In memoriam Laura Stoica – VIDEO

“Un actor grăbit”, “Focul”, “Nici o stea”, “S-a schimbat”, “Dă, Doamne, cântec” sau “Vino” sunt titluri pentru care nu mai sunt necesare completări. Albumele lansate de Laura Stoica au produs de fiecare dată valuri la momentul apariţiei. În perioada 1987-1991, Laura Stoica a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente, reuşind foarte repede să intre în preferinţele publicului.

Pe numele complet Adriana-Laurenția Stoica, artista s-a lansat oficial în anul 1990 la Festivalul de la Mamaia, unde a şi câștigat premiul I la secțiunea de interpretare cu melodia ”Dă, Doamne, cântec” și trofeul acelei prime ediții de după Revoluție.

Un an mai târziu a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar piesa ”Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasă piesa anului 1991.

https://www.youtube.com/watch?v=_z_FnwHW_fQ

Laura Stoica s-a născut pe 10 octombrie 1967.

Laura Stoica s-a stins din viaţă în urma unui accident de circulaţie. Artista a murit având alături pe viitorul soţ, bateristul Cristi Mărgescu, în data de 9 martie 2006.