Confidenţialitate

IN MEMORIAM Keith Flint (1969 – 2019)

Născut al 17 septembrie 1969 în Redbridge, estul Londrei, Keith Flint a copilărit în Braintree, Essex, unde l-a cunoscut pe cofondatorul trupei The Prodigy, Liam Howlett.

Inițial, artistul a fost dansatorul trupei și a debutat ca solist cu hitul Firestarter.

The Prodigy a fost înfiinţată în 1990, iar primul album, „Experience”, a fost lansat în 1992, fiind urmat de „Music for the Jilted Generation” (1994), „The Fat of the Land” (1997), „Always Outnumbered, Never Outgunned” (2004), „Invaders Must Die” (2009) şi „The Day Is My Enemy” (2015).

Printre piesele care au adus faimă grupului se mai numără „Voodoo People”, „No good”, „Breathe” şi „Smack My Bitch Up”.

Nominalizată la două premii Grammy şi cu vânzări de peste 30 de milioane de albume la nivel mondial, trupa The Prodigy a primit numeroase distincţii, precum două Brit Awards, trei MTV Video Music Awards și cinci MTV Europe Music Awards.

În noiembrie 2018, The Prodigy și-a lansat al şaptelea de studio, după o pauză de trei ani, cu titlul „No Tourists”. Materialul discografic era o continuare a albumului „The Day is My Enemy”, lansat în 2015.

În 2015, după lansarea celui de-al şaselea album de studio, „The Day is My Enemy”, în ciuda succesului pe care încă îl înregistrau, după peste 25 de ani de carieră, cei trei luau în calcul pentru prima dată varianta retragerii, declarând la momentul respectiv că nu mai vor să lanseze albume de studio, procesul în sine durând prea mult timp, şi că ar prefera să le înlocuiască cu EP-uri.