În jur de 200 de familii, la prânz în Piața Victoriei

 

Zeci de copii cu vârste între 1 și 10 ani care se joacă, socializează și desenează cu cretă pe asfalt, se află în Piața Victoriei. Printre mesajele scrise, cel mai probabil cu ajutorul părinților: Rezist sau Jos Corupția!

Părinții sunt de părere că se simt în Piața Victoriei ca într-o grădiniță în aer liber.

Bucureștenii au ales să vină alături de copii în Piața Victoriei la o manifestație pașnică în ciuda avertismentelor lansate de Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, și de Autoritatea pentru Protecția Copilului.

Zilele trecute, mai multe sesizări au fost făcute către Autoritatea pentru Protecția Copilului, în ceea ce-i privește pe părinții care au venit cu copiii la Marșul Copiilor, organizat pe 4 februarie, Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, spunea săptămâna trecută că acest lucru este ilegal. Părinții sunt însă de altă părere și spun că nu se tem de intimidările guvernanților pentru că ei vor să-și învețe copiii că nu e bine să furi. În plus, ei susțin că nu au văzut niciunde în lege unde scrie că nu au voie să-și aducă copiii la proteste pașnice.

Pe de altă parte, reprezentanții Autorității Județene pentru Protecția Copilului Sibiu consideră că este mai mult vorba de o alegere a părintelui dacă vrea să-și ia copilul la proteste sau nu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS