In judetul Vaslui, doi profesori corectori de la examenul de bacalaureat din acest an vor fi sanctionati de Inspectoratul Scolar (AUDIO)

Dascălii au notat lucrarea la biologie a unei candidate cu 7 puncte mai puţin faţă de nota reală. Eleva a primit nota corectă abia dupa contestaţie.

Deşi a făcut o lucrare aproape perfectă la proba de Anatomie, iar în urma evaluării răspunsurilor de către profesorul de la clasă se aştepta la o notă de 9.70, eleva de la Liceul Mihail Kogălniceanu din Vaslui a primit nota 2.

Teza fetei a fost apoi vizualizată de un profesor desemnat de Inspectoratul Şcolar, care a confirmat că aceasta a fost notată greşit.

La bacalaureat, aceasta a fost notată cu 9.90 la proba de matematică şi 8.80 la cea de limba română. După contestaţia făcută pentru recorectarea tezei la anatomie, s-a stabilit ca nota fetei a fost micşorată cu peste 7 puncte. Nota finală este de 9,35 in loc de 2.

Acum şefii învăţământului vasluian au deschis o anchetă în urma căreia profesorii responsabili de situaţia creată vor fi sancţionaţi.