Confidenţialitate

În Italia, continuă protestele față de restricțiile anticoronavirus

În Italia, continuă protestele față de restricțiile impuse de autorități pentru a limita răspândirea noului coronavirus.
Timp de o lună, restaurantele sunt închise după ora 18.00, iar populația a fost îndemnată să evite deplasările în afara orașului de reședință.
Autoritățile au folosit tunuri de apă pentru a-i dispersa pe manifestanții adunați aseară în centrul Romei.
Au fost peste 20 de mii de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, raportate într-o singură zi, iar Guvernul de la Roma a adoptat o serie de restricții, valabile până spre sfârșitul lunii noiembrie.
S-au închis cinematografele și sălile de sport, restaurantelele și cafenelele funcționează cu program redus, doar până la 18.00, majoritatea elevilor fac cursuri online, iar în unele regiuni sunt restricții de circulație pe timp de noapte.
Autoritățile au recomandat populației să folosească transportul în comun cât mai rar și evite deplasările în afara orașului.
Dar mulți italieni nu au fost de acord cu aceste restricții. Patroni de mici restaurante s-au plâns că vor ajunge la faliment.
Așa că au ieșit în stradă pentru a cere ridicarea acestor restricții. Protestele au avut loc pentru a doua zi consecutiv, după ce luni seara, la Milano, Napoli, Palermo, Torino și Roma, mai mulți manifestanți au aruncat cu cockteiluri Molotov, iar polițiștii i-au alungat cu gaze lacrimogene.