In Elvetia, o organizatie neguvernamentala anunta ca ofera servicii de sinucidere asistata pentru batranii care vor sa-si puna capat zilelor

Reprezentanții ONG-ului spun că se vor ocupa numai de vârstnicii care nu suferă de boli în stadii terminale.

Organizaţia susține că a adăugat în serviciile sale și sinuciderea din cauza vârstei înaintate pentru a le permite astfel persoanelor care suferă din cauza vârstei să aleagă calea suicidului.

Sinuciderea asistată este legală în Elveţia şi, tehnic, chiar şi o persoană tânără şi sănătoasă poate folosi astfel de servicii.

Totuşi, organizaţiile implicate în această activitate îşi stabilesc propriile regulamente, care diferă de la grup la grup.

Măsura a fost criticată de Asociaţia Medicală Elveţiană, care spune că acest lucru va încuraja suicidul în rândul bătrânilor.

În replică, reprezentanții ONG-ului afirmă că cele mai multe persoane care vor alege această variantă sunt deja membre ale organizaţiei şi caută astfel de servicii de mulţi ani.

Înainte de sinuciderea asistată, medicii trebuie să facă teste și să discute cu pacienții ore întregi pentru a le cere să-si justifice o astfel de decizie.