Confidenţialitate

În două localități din județul Buzău au fost instalate mori de plastic | AUDIO

Din momentul în care Ținutul Buzăului a fost declarat Geoparc UNESCO, localnicii din zonă au parte de mai multe programe de dezvoltare comunitară.

Asociația Ținutul Buzăului și-a propus să creeze un teritoriu unde omul și natura să interacționeze armonios. Un exemplu este moara de plastic, cu ajutorul căreia sunt reciclate deșeurile colectate din comunități.

Pentru acest proiect se pregătește un parteneriat cu Universitatea Politehnică din București, iar un alt demers dotează școlile din Ținutul Buzăului cu laboratoare de științe naturale. Este nevoie în zonă și de folosirea în mod sustenabil a resurselor naturale.

Se încurajează cumpărarea de produse locale, iar pentru asta se organizează târguri cu scopul de a promova zona ca destinație gastronomică, precum și susținerea micilor producători locali și a proprietarilor de pensiuni care oferă turiștilor hrană sănătoasă, produsă cu ingrediente locale și cu grijă față de mediul înconjurător, a povestit la Misiunea Verde, Irina Țirdea, manager de destinații turistice la Asociația Ținutul Buzăului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde:

Foto: Pexels/Mali Maeder