Confidenţialitate

În continuare, sunt blocate 9 DN şi 44 DJ, iar aproape 30.000 de oameni nu au curent electric

Inspectoratul general pentru Situații de Urgență a intervenit în ultimele 24 de ore în peste 100 de localități afectate de vremea severă și de ninsorile abundente.

În continuare, însă, aproape 30.000 de consumatori nu au, astăzi, electricitate, astfel de probleme fiind înregistrate în şapte judeţe.

Pompierii au scos zeci de mașini de sub copacii prăbușiți. 83 de arbori au căzut și 15 stâlpi de electricitate.

Au fost avariate 24 autoturisme, 1 anexă gospodărească şi acoperişul unui bloc de locuinţe. De-asemenea, în unele locuri s-a intervenit pentru evacuarea apei din subsoluri.

4 femei însărcinate au avut nevoie de ajutor, fiind blocate în locuințe sau mașini aflate pe drumuri închise circulației. La fel, 2 persoane care aveau nevoie de dializă au ajuns la spital în condiții de siguranță.

Astăzi, sunt blocate în continuare din cauza zăpezii 9 drumuri naţionale şi 44 drumuri judeţene .

Se intervine în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Tulcea, Vaslui şi Vrancea pentru înlăturarea zăpezii şi deblocarea autovehiculelor rămase în zăpadă.

Cât privește aprovizionarea cu energie electrică, 122 de localități, din 7 județe nu au la această oră lumină. Sunt afectate aproape 30.000 de persoane. Județele cu problem sunt AG, BR, BZ, DB, GL, PH şi VN.