În ciuda ploilor și a inundațiilor, britanicii stau la cozi pentru a vota

Britanicii din Regatul Unit votează deja de patru ore dacă rămân membri ai Uniunii Europene sau dacă devin independenți față de Bruxelles.

În ciuda faptului că ploile au inundat până și unele secții de votare, în multe locuri britanicii stau la cozi pentru a-și exprima opțiunea.

Deocamdată nu există date despre câți britanici au votat deja, însă mulți dintre cei care au drept de vot, peste 46 de milioane, și-au exprimat deja opțiunea prin corespondență.

Pe Twitter, unii cetățeni ai Regatului Unit au scris că sunt convinși că politicienii din ambele tabere au exagerat mult, au mințit mult și astfel au divizat populația.

Unii chiar au mărturisit că și-au evitat prietenii în ultimele zile pentru a nu se certa pe tema referendumului.

Aseară, într-un ultim mesaj înainte de ziua votării, premierul David Cameron i-a rugat pe britanici să nu se lase manipulați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

,,Cel mai rău lucru pe care îl pot face oamenii este să voteze pentru ieșirea din Uniunea Europeană pe baza lucrurilor care li s-au spus și care sunt pur și simplu false.

Vi s-a spus că Turcia va adera la Uniunea Europeană în curând. Nu este adevărat! Vi s-a spus că Marea Britanie contribuie săptămânal, la bugetul Uniunii cu câte 350 de milioane de lire.

Nu este adevărat! Vi s-a spus că vom fi parte a unei Armate Europene. Nu este adevărat!,, a declarat Cameron.

De partea cealaltă, susținătorul BREXIT-ului, liderul UKIP, Nigel Farage, a transmis un mesaj un mesaj la fel de emoțional, dar pe un ton mai calm.

,,Am sentimentul, după ce am călătorit prin toată țara, că în sufletele lor oamenii sunt de acord cu ieșirea din Uniunea Europeană și îi indemn să iasă din case și să voteze!,,

Nimeni nu știe ce se va întâmpla dacă britanicii vor vota  pentru a ieși din spațiul comunitar, dar economia reacționează. Nu doar lira dar și piețele și bitcoinul au scăzut sau au fluctuat mult în ultimele zile.

La unele case de schimb, britanicii au făcut cozi pentru a schimba lire.

Primele rezultate ale referendului vor fi făcute publice la noapte, la ora trei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS