În ce măsură sunteți mulțumiți sau nemulțumiți de guvernul de tehnocrați?

Întâlnirea săptămânală dintre premierul Dacian Cioloş şi preşedintele Klaus Iohannis a fost reprogramată pentru miercuri și, deși nu a fost confirmată o legătură între acest eveniment și declarațiile de ieri ale președintelui Iohannis, o oarecare stare de tensiune între Cotroceni și Victoria pare să existe.

Așa cum am aflat de la știri, președintele Klaus Iohannis a declarat ieri la Timișoara că are unele nemulțumiri în legătură cu activitatea guvernului care, a precizat domnia sa, nu este guvernul său, este o soluție de criză până la alegerile din toamnă.

Iohannis nu a precizat exact la ce anume din activitatea guvernului Cioloș se referă nemulțumirea sa, precizând că nu vrea să ia locul primului ministru, că va interveni atunci când va fi cazul, dar că nu toate lucrurile se rezolvă pe scena publică.

La rândul său, premierul Dacian Cioloș a refuzat să comenteze declaraţiile şefului statului, precizând că numai acesta poate spune care-i sunt nemulțumirile.

Acum nu e clar dacă președintele Iohannis, care a dovedit în trecut o sensibilitate destul de stângace la semnalele venite din societate, mai ales pe Facebook, s-a poziționat critic, considerând că așa este bine.

Iohannis a mai avut totuși unele semnale critice atunci când au eșuat negocierile dintre guvern și sindicate pe legea salarizării bugetarilor, dar și cu ocazia promulgării legii care a ridicat plafonul indemnizațiilor pentru mame. Iohannis a avertizat atunci guvernul să nu trateze problema strict contabil, în subtext mesajul fiind – să nu îndrăzniți să atacați legea la Curtea Constituțională, mai bine faceți rost de bani.

Cert este că la șase luni de la depunerea jurământului au existat și mai există încă unele tensiuni chiar în interiorul guvernului, ministrul Muncii a demisionat, cel a Fondurilor Europene de asemenea și premierul Dacian Cioloș pare că mai are în agendă și alte schimbări de miniștri.

În ce măsură sunteți mulțumiți sau nemulțumiți de guvernul de tehnocrați? Care este încrederea dumneavoastră în guvernul Cioloș după șase luni de la preluarea mandatului?